Klassieke Homeopahtie

Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie is een natuurlijke geneeswijze.
Het spreekt het zelfherstellende vermogen van het lichaam aan. Op deze manier kan de oorzaak van de klachten worden aangepakt en wordt langdurige genezing bevorderd zonder alleen maar de klacht te onderdrukken.

Homeopathie werkt volgens de regel ‘Similia Similibus Curentur’

(het gelijke wordt genezen met het gelijksoortige)

Deze regel gaat er vanuit dat een stof (een mineraal, dierlijk product of plant) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is dergelijke verschijnselen bij zieke dieren te genezen. Het verschil met klinische homeopathie is dat deze alleen worden gebruikt op basis van de fysieke klacht. Deze manier van werken kan worden toegepast bij acute gevallen of bij dieren waar voor de rest niets van bekend is zoals asieldieren.

Het doel van een behandeling met klassieke homeopathie is dieren genezen op een zo zacht en effectief mogelijke manier. Ik gebruik homeopathie bij allerlei dieren zoals honden, katten en paarden.

Homeopathie gebruik ik altijd in combinatie met osteopathie. Mocht je alleen interesse hebben in klassieke homeopathie dan kan ik je altijd doorverwijzen naar een goede collega.