Werkwijze bij Paarden

Behandeling van Paarden

Omdat ik met een behandeling het beste resultaat wil bereiken is het van belang dat er naar het gehele paard gekeken wordt. Hiervoor combineer ik inzichten uit de klassieke homeopathie, fysiotherapie, chiropractie, osteopathie en trainingsmethoden uit de klassieke dressuur om het paard op een natuurlijke manier te helpen en gezond te houden.

 

De Behandeling

Een behandeling duurt gemiddeld één tot anderhalf uur. De behandeling vindt plaats op afspraak thuis of op stal en kan zowel overdag, ’s avonds of in het weekend plaatsvinden.
Eerst stel ik vragen over de problemen van het dier, maar ook over voeding, gedrag en leefomstandigheden. Daarna voer ik een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit. Ook wil ik het dier even zien bewegen aan de hand in stap en draf. Dit alles is belangrijk om een zo goed mogelijk totaalbeeld van het dier te kunnen krijgen. Voor de behandeling is het fijn als het paard niet bezweet is of nat is van de regen!

 

Na de behandeling

Na de behandeling is het meestal noodzakelijk om minimaal twee dagen rustig aan te doen en het paard gecontroleerd beweging te geven.

Met inplannen van een behandeling is het dus belangrijk om rekening te houden met komende trainingen of wedstrijden. Het paard mag na behandeling absoluut even niet gek doen in weide of paddock.

 

Vervolgbehandeling

Soms is één behandeling voldoende, maar in andere gevallen kan een vervolgbehandeling nodig zijn na 4 tot 6 weken.

Dit gaat uiteraard allemaal in overleg en mocht je vragen hebben na de behandeling kun je altijd contact met mij opnemen.

Wil je meer weten?

    Linda van der Voorn

    Osteopaat voor Paarden EDO,                                   Paraveterinair, Fysiotherapeut

    Leersum

    +31(0)6 – 12292214
    [email protected]